Prestashop vs WooCommerce: Quin CMS utilitzo per al meu eCommerce?

Quan es va idear el programa de facturació i gestió KeyANDCloud, també ens vam fer la mateixa pregunta.

 

Quan un emprenedor té la intenció de publicar una web pot ser per diversos motius que van des de la simple qüestió de mostrar una web purament informativa de serveis, passant per wikis que generen comunitats, fins a la venda i distribució principal de productes, sent aquesta una eina molt potent i millorada que de vegades, es converteix en la principal font d’ingressos del negoci i / o l’activitat. Llavors a qualsevol de nosaltres li sorgeix un dubte circumstancial i inevitable “.

Llavors què CMS necessito?

 

Els principis sempre són durs i no ens volem complicar la vida, per això, en la dècada dels 90, es van començar a desenvolupar els primers sistemes de gestió de continguts o CMS (System Management Content, en anglès), aquests sistemes permetien administrar documents i publicar-los en línia de forma pública, però a aquest tipus de tecnologia molt poques empreses i institucions tenien accés, amb el temps i gràcies a la gran demanda sorgida pel fet que és essencial ser part del món online, van sorgir CMS s de software lliure i capaços de administrar llocs sencers en molt pocs clic ‘s. Ara aquests CMS ens permeten tenir la nostra web publicada a Internet amb uns senzills passos i en pocs minuts, i pot albergar grans bases de dades relacionades sense problemes i molt contingut multimèdia de gran qualitat per donar un salt cap a Internet.

 

Tant si necessites un simple portal informatiu com un web que sigui un canal de venda, t’oferim informació sobre dues de les eines més potents del mercat.

 

Prestashop

 

És un CMS o plataforma per a la creació i manteniment d’una botiga online, gairebé tot el que aquesta plataforma ofereix és gratis i de ràpida instal·lació.

 

Prestashop és ideal per a aquells emprenedors que busquin un canal de venda online intuïtiu, fàcil de manejar i molt potent.

 

Inclou infinitat de funcions d’estadístiques que permeten un control total de tot allò que passa a la teva web en relació als teus productes i els teus clients, a més d’existir potents mòduls que permeten des de recordatoris d’aniversari dels teus clients, fins a complets sistemes de gestió d’enviaments i devolucions.

 

Prestashop és compatible i s’integra amb el programa de facturació KeyANDCloud, amb les passarel·les de pagament com DirecPay, Google CheckOut, Authorize.net, Moneybookers, PayPal, Oxxo. També s’ofereixen mòduls de pagament addicionals en el mercat.

 

Actualment és l’aplicació per a la creació de botigues online més utilitzada, per davant d’altres aplicacions populars com Magento o OpenCart. L’utilitzen més de 275.000 botigues, sobretot a Espanya i França.

 

Sens dubte, si la teva intenció és tenir una botiga online , Prestashop complirà totes les teves expectatives ‘i més !.

 

Entre les alternatives més importants cal citar:

 

Magento: Amb 5.500 la solució més implantada.

OpenCart: Amb 2.500 botigues implantades es troba en la tercera posició.

 

WooCommerce

 

És un plugin per a WordPress que converteix el CMS en una botiga online. És totalment gratuït i ampliable gràcies a altres connectors addicionals.

 

s l’eina ideal per a botigues amb un catàleg petit i és molt més eficaç i funcional que altres plugins que fan el mateix.

 

Algunes de les seves característiques són: Gestió de diferents formes de pagament, Configuració de les despeses d’enviament, Configuració d’impostos, Creació de tiquets de descompte entre d’altres.

 

Que WooCommerce estigui dins del WordPress suposa que tota la potència de WooCommerce li sumes a la qual ja disposes en el teu CMS.

 

WordPress va començar el 2003 originalment com una plataforma de blogging, però amb el temps ha anat evolucionant a un sistema de CMS (Content Management System) que funciona per crear pràcticament qualsevol tipus de lloc web.

 

Aquesta plataforma ofereix moltíssims connectors que poden generar una experiència d’usuari única que potenciï els teus leads. Permet generar des d’un simple bloc fins potents wikis col·laboratives i portals webs multifuncionals de reserves o lloguers.

 

WordPress és un CMS gratuït que ens permet tant introduir dades com llegir-los, és a dir, és una plataforma que ens permet crear pàgines web de diferent tipus fàcilment.

 

Per posar-vos un exemple, aquest lloc web funciona sobre WordPress. Té un servidor i al seu torn aquest servidor té una base de dades d’on alimentar-se. També, té unes plantilles, en aquest cas dissenyades específicament per a aquesta web, ia més té una sèrie de connectors que ajuden molt de cara a l’editor per millorar el SEO.

 

És el sistema ideal per als principiants, o per als que no tenen massa coneixements tècnics.

 

Però com va dir Oncle Ben a aquell heroi que vestia de malles i amb una aranya al pit: – “Un gran poder comporta una gran responsabilitat” – i per a això, hem de tenir clar que qualsevol sofware de tercers requereix d’un manteniment de millores que sigui recurrent i així poder oferir un sistema segur i amb les tecnologies més ràpides i fiables del moment. Tota seguretat és poca quan es tracten dades de usuaris.Últimament els temps han canviat i el desenvolupament i producció de webs s’ha tornat més complex amb gran nombre de “mòduls” per a la interactivitat amb l’usuari / client, però d’això en parlarem en un altre post.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *